COMUNICAT

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat-agent de poliție în cadrul I.P.J. Ialomița - Serviciul Rutier, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, constând în aceea :

- în data de 08.XI.2023, în calitate de agent de poliție în cadrul Serviciului Rutier Ialomița, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în timp ce desfășura activități pe linie de politie rutieră, a întocmit în fals un proces-verbal de constatare a unei contravenții, menționând, în mod nereal, o situație contrară constatărilor faptice, cu scopul de a-l favoriza pe contravenient.

Față de inculpat s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 28.05.2024.

Facem precizarea punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație, atingă principiul prezumției de nevinovăție.