C O M U N I C A T

 

 

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Pe rolul acestei unități este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor prev. de art. 188 alin. 1 Cod penal, în cauză fiind cercetat un inculpat.

            Din probele efectuate în cauză a rezultat faptul că în noaptea de 23/24.01.2024, pe raza municipiului Slobozia, s-a produs o altercație fizică între două persoane, fiind vorba de un conflict spontan, împrejurare în care inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu un corp tăietor-înțepător (posibil cuțit) la nivelul hemitoracelui stâng.

Echipajul de ambulanță chemat la fața locului a constatat decesul persoanei vătămate.

            Potrivit Fișei de constatări medico-legale preliminare emisă de SML Ialomița „moartea victimei a fost violentă, datorându-se hemoragiei interne și externe consecutivă unei plăgi înțepate/tăiate, penetrantă la nivelul hemitoracelui stâng, cu interesarea pericardului, cordului, cu hemopericard și hemotorax stâng consecutiv.

            Prin Ordonanța procurorului din data de 24.01.2024 s-a dispus reținerea inculpatului, iar la data de 25.01.2024 Tribunalul Ialomița a admis propunerea unității noastre de parchet și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

            Pe parcursul anchetei activitățile s-au desfășurat de către procurorul de caz împreună cu lucrătorii de poliție din cadrul IPJ Ialomița – Serviciul de Investigații Criminale.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codul de Procedură Penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitorului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în nici un fel să înfrângă  principiul prezumției de nevinovăție.