COMUNICAT

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

          Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

           - Constituirea unui grup infracțional organizat,

- Furt calificat și  

-Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals,

În fapt, s-a reținut că începând cu data de 14.05.2024 cei doi inculpați alături de alte persoane au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii de infracțiuni de furt calificat în dauna unor societăți comerciale de pe raza mai multor județe.

În realizarea scopului infracțional s-a reținut că unul dintre inculpați a condus un autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

La data de 05.06.2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița a propus Tribunalului Ialomița luarea măsurii arestării preventive a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanța de judecată.

 

 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație, să atingă principiul prezumției de nevinovăție.