COMUNICAT

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus, la data de 29.05.2023, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar fată de un inculpat, agent de poliție în I.P.J. Ialomița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

În fapt, s-a reținut , în data de 25.07.2022, inculpatul, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în timp ce desfășura activități pe linie de poliție rutieră, a constatat săvârșirea de către un conducător auto a mai multor contravenții la regimul rutier, iar în aceste împrejurări a primit de la conducătorul auto suma de 1000 (o mie) lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, respectiv cu aplicarea unor sancțiuni contravenționale mai blânde.

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație, atingă principiulprezumției de nevinovăție.

1