29 august 2023

                                                                                   

             

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia este abilitat să aducă la cunoștința publicului următoarele:

 

Prin rechizitoriul din data de 24.08.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a 4 inculpați, cercetați în stare de arest preventiv, astfel: 3 dintre inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe  și 1 inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, cauza fiind înregistrată pe rolul Judecătoriei Slobozia.

Din probatoriul administrat a rezultat următoarea situație de fapt:

În data de 30.05.2023, în intervalul orar 13:40-14:22, inculpații B.I., M.A., S.G. și S.V., în timp ce se aflau într-un apartament din mun. Slobozia l-au agresat fizic pe numitul D. D., provocându-i leziuni traumatice care au necesitat un număr de 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Ulterior, tot în data de 30.05.2023, în intervalul orar 14:22-14:31, inculpații B.I., M.A. și S.G., au lipsit-o de libertate în mod ilegal pe persoana vătămată, D.D., în sensul că după agresarea acesteia în apartamentul sus menționat, inculpații M.A. și B.I., având asupra lor cuțite și folosindu-le cu scopul de a o intimida au condus-o, împotriva voinței sale, de la apartament la un autoturism, au introdus-o pe bancheta din spate a autoturismului fiind încadrată de o parte și de cealaltă de inculpații M.A. și B.I., autoturismul fiind condus de inculpatul S.G., care după ce s-a asigurat că nu sunt observați de alte persoane, a condus autoturismul pe mai multe străzi din mun. Slobozia, abandonând victima într-o zonă mărginașă a localității.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.