COMUNICAT

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de doi inculpați, cetățeni bulgari, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, reținându-se în fapt la data de 18.04.2023, pe raza municipiului Fetești, organele de poliție au oprit pentru control autoturismul tip camionetă 8+1 locuri, înmatriculat în Bulgaria, condus de către numitul K. G. însoțit de R. P.. In urma controlului efectuat, în partea din spate a autoturismului au fost identificați 30 de cetățeni afgani pe care inculpații intenționau să-i călăuzească în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, pentru a se deplasa în Austria.

La data de 19.04.2023, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița a propus Tribunalului Ialomița luarea măsurii arestării preventive a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanța de judecată.

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situatie, atingă principiul prezumtiei de nevinovăție.