COMUNICAT

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit aducă Ia cunoștința opiniei publice următoarele:



La data de 15 noiembrie 2023, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița, prin intermediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, a pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară la imobile situate în județul Ialomița și în municipiul București.

Perchezițiile au fost efectuate pentru documentarea activității infracționale si administrarea probelor într-un dosar în care se efectuează cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, care vizează două societăți comerciale având ca obiect de activitate servicii de transporturi rutiere de mărfuri.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul una dintre cele două societăți comerciale a înregistrat în contabilitate documente de achiziții de combustibil în valoare totală de 2.345.249 lei care nu au la bază operațiuni comerciale reale, prejudiciul produs fiind de 475.608 lei.

Totodată cercetările au fost extinse, existând date activele societății au fost transferate către o altă societate comercială controlată de aceleași persoane, în scopul continuării activității infractionale.

Precizăm activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovătie.