Arestare preventivă

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia

                                                                                                        15 septembrie 2023

                                                                                                

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia este abilitat să aducă la cunoștința publicului următoarele:

 

La data de 07.09.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a formulat propunere de luare a măsurii arestului preventiv față de inculpatul major P.A., recidivist, pentru săvârșirea infracțiunii de ”furtul calificat” în formă continuată (două acte materiale) faptă prev. de art. art. 228-229 alin. 1 lit. b, c, d și alin. 2 lit. b din Cod Penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Cod Penal și art. 41 alin. 1 din Cod Penal.

La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Slobozia a dispus admiterea propunerii și luarea măsurii arestului preventiv față de inculpat pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că în noaptea de 29/30.08.2023 inculpatul P.A., recidivist, în baza unei rezoluții infracționale unice, fiind mascat, a pătruns fără drept, prin escaladare, în curtea a două locuințe din mun. Slobozia, județul Ialomița, de unde a sustras bunuri în valoare totală de aproximativ 3300 de lei.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate ce nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.