COMUNICAT

 

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul T. M. pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor, constând  în aceea că:

 

          În ziua de 22.05.2018, în jurul orei 13:15, pe fondul unei stări conflictuale și al consumului de băuturi alcoolice, T. M. a aplicat persoanei  vătămate mai multe lovituri cu o toporișcă în zona capului, cauzându-i un traumatism "cranio-facial prin agresiune, plagă tăiată șanț nazo-labial drept, aripă nazală dreaptă, ureche stângă plagă escoriată latero-cervical stâng, hematom temporal stâng".

 

Față de inculpatul T. M. s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 22.05.2018.

 

La data de 23.05.2018 Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița a propus Tribunalului Ialomița arestarea preventivă a inculpatului T. M., pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanța de judecată la aceeași dată.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație, să atingă principiul prezumției de nevinovăție.