COMUNICAT

 

 

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

 

 

 

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalului Ialomița este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări față de 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, referitor la incidentele din data de 12.04.2018, respectiv 13.04.2018 ce au avut loc pe raza municipiului Fetești.

Totodată, în cauză se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj cu privire la doi agenți de ordine, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

La data de 19.04.2018 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 18 persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Față de infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice pentru care se efectuează cercetări, nu sunt întrunite condițiile prevăzute de Codul de procedură penală în vederea formulării unei propuneri de luare a măsurii arestării preventive în cauză.

 

 

 

 

 

 

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație, să atingă principiul prezumției de nevinovăție.