COMUNICAT

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus, la data de 15.03.2018, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații:

-  CONDARI ANDREAS-CRISTIAN, pentru săvârșirea unei(1)infracțiuni de abuz în serviciu și 15 infracțiuni de luare de mită;

- MĂGUREANU IONUȚ-ADRIAN, pentru săvârșirea unei(1) infracțiuni de abuz în serviciu și 12 infracțiuni de luare de mită;  

- IVANCIU MARIUS-ALEXANDRU, pentru săvârșirea a 3 infracțiuni de abuz în serviciu, 24 de infracțiuni de luare de mită, 1 infracțiune de instigare la  fals material în înscrisuri oficiale, constând  în aceea că:

În calitate de agenți de poliție în cadrul Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale, Biroul de Poliție Autostrada A2 București-Constanța, în perioada iulie-august 2017, au pretins și au primit bani sau bunuri de la mai mulți conducători auto, pentru a nu proceda la sancționarea lor contravențională. Au existat cazuri în care agenții de poliție au întocmit și semnat în fals, în locul contravenientului, procesul-verbal de contravenție și cazuri în care agenții de poliție au constatat abateri dar nu au aplicat sancțiuni.

 

Față de inculpații CONDARI ANDREAS-CRISTIAN, MĂGUREANU IONUȚ-ADRIAN și IVANCIU MARIUS-ALEXANDRU s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 15.03.2018.  

 

În prezenta cauză mai este cercetat și inculpatul C.M., pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, a unei infracțiuni de complicitate la luare de mită și a unei infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale, față de acesta dispunându-se măsura preventivă a controlului judiciar.

 

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și Serviciul Județean Anticorupție Ialomița.

 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație, să atingă principiul prezumției de nevinovăție.