COMUNICAT

 

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul CONDRUZ VOICU  pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor asupra unui membru de familie, constând  în aceea că:

 

 - în data de 11 martie 2018, în jurul orei 14.00, a avut loc o altercație verbală între inculpatul Condruz Voicu și fiul său major, aceasta degenerând în altercație fizică, context în care inculpatul i-a aplicat fiului său două lovituri cu un cuțit de bucătărie.

 

Față de inculpatul CONDRUZ VOICU s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 12.03.2018.  

 

La data de 12.03.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița a propus Tribunalului Ialomița arestarea preventivă a inculpatului CONDRUZ VOICU, pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanța de judecată la aceeași dată.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație, să atingă principiul prezumției de nevinovăție.