COMUNICAT

 

 

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Podar Marinică pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor, constând în aceea că:

 

In data de 14.07.2017, în jurul orei 22:00, a lovit persoana vătămată N.N., cu o bâtă din lemn de corn, producându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 95-100 de zile de îngrijiri medicale, precum și infirmitate fizică posttraumatică și au pus viața victimei în primejdie.

 

Față de inculpatul Podar Marinică s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 06.02.2018.

 

La data de 07.02.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița a propus Tribunalului Ialomița arestarea preventivă a inculpatului Podar Marinică, pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanța de judecată la aceeași dată.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație, să atingă principiul prezumției de nevinovăție.