COMUNICAT

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Ferar Ioan Andreas, pentru săvârșirea infracțiunii  de tentativă la omor, constând  în aceea că:

 

În data de 27.02.2016, orele 15.30, inculpatul a încercat să-l lovească cu o toporișcă în zona capului pe tatăl său însă acesta a parat lovitura cu brațul stâng, cauzându-i-se astfel leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 30-35 zile de îngrijiri medicale.

 

Față de inculpatul Ferar Ioan Andreas s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 30.05.2017.

 

La data de 31 mai 2017, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița a propus Tribunalului Ialomița arestarea preventivă a inculpatului Ferar Ioan Andreas, pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanța de judecată la aceeași dată.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație să atingă principiul prezumției de nevinovăție.