COMUNICAT

 

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpata V.C.-E., medic de expertiză medicală a capacității de muncă în cadrul cabinetului din municipiul Urziceni, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită (23 de infracțiuni), constând în aceea că:

 

În perioada 02.11.2017-07.11.2017 în exercitarea atribuțiilor de serviciu și în legătură cu acestea a primit sume de bani și bunuri de la diferite persoane pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

 

Față de inculpata V.C.-E. s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 12.12.2017.

 

În prezenta cauză mai este cercetată inculpata V.E., pentru săvârșirea unui nr. de 13 infracțiuni de luare de mită, față de aceasta dispunându-se măsura preventivă a controlului judiciar.

 

S-a reținut în fapt că, în calitate de referent în cadrul aceluiași cabinet, în perioada 02.11.2017-07.11.2017 în exercitarea atribuțiilor de serviciu și în legătură cu acestea a primit sume de bani de la diferite persoane pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

 

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Ialomița.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație, să atingă principiul prezumției de nevinovăție.