COMUNICAT

 

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul D.C., pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și viol.

În cauză procurorii au efectuat cercetarea penală cu sprijinul lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale – Inspectoratul General al Poliției Române și  din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița, obținându-se probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

 

În noaptea de 06/07 august 2017,  inculpatul D.C., prin escaladare, a intrat în curtea victimei D.C. și apoi, în locuința acesteia din comuna Sărățeni, județ Ialomița, i-a aplicat multiple lovituri în zona feței, a întreținut  cu aceasta raport sexual prin constrângere, iar urmare leziunilor suferite victima D.C. a decedat.

 

Față de inculpat s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 11 august 2017.

 

La aceeași dată, dosarul a fost înaintat  Tribunalului Ialomița cu propunere de  arestarea preventivă a inculpatului D. C., pe o perioadă de 30 de zile, propunerea formulată fiind admisă.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație să atingă principiul prezumției de nevinovăție.