27.10.2016

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

            Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus la data de 25.10.2016 punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Barangă Florian Cătălin pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, prev. de art.196 alin.1 C.p., conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art.335 alin.1 C.p. și părăsirea locului accidentului ori modificare sau ștergerea urmelor acestuia, prev. de art.338 alin.1 C.p. reținându-se că, la data de 14.10.2016, în jurul orelor 07.50, în timp ce conducea autoturismul marca Opel, model Astra, pe Aleea Feroviarului din mun. Slobozia, jud. Ialomița, în condițiile în care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și se afla sub influența băuturilor alcoolice, a provocat un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a persoanei vătămate C.C.V. în vârstă de 18 ani.

          La data de 25.10.2016 Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Slobozia a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia și a dispus arestarea preventivă a inculpatului Barangă Florian Cătălin pentru o durată de 30 de zile.

          Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

          Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitatea care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.