26 octombrie 2016

           

 

C O M U N I C A T             

 

 

  Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

  Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, la 25.10.2016, în stare de libertate, a inculpatului Mihăilă Constantin pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut probator următoarea situație de fapt:

În cursul lunii august 2016, inculpatul a întreținut la domiciliul său, situat în mediul rural, în mai multe rânduri, acte sexuale orale cu un minor în vârstă de 12 ani și 8 luni. Inculpatul îl recompensa financiar pe minor pentru aceste raporturi sexuale orale. 

Dosarul a fost trimis  spre competentă soluționare Judecătoriei Urziceni.

 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.