COMUNICAT

 

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Stan Constantin pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor calificat, asupra unui membru de familie, constând  în aceea că:

 

În seara zilei de 08.03.2017, în jurul orei 23:00, pe fondul unui conflict verbal pe care l-a avut cu fiul său, la locuința comună, conflict care a degenerat apoi într-o altercație fizică, inculpatul l-a înjunghiat pe acesta cu un briceag, în zona abdomenului, persoana vătămată suferind leziuni traumatice care necesită cca. 30-35 zile de îngrijiri medicale dacă nu survin complicații, care au impus intervenție chirurgicală de urgență și au pus viața victimei în primejdie.

 

Față de inculpatul Stan Constantin s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 21.03.2017.

 

La data de 22.03.2017, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița a propus Tribunalului Ialomița arestarea preventivă a inculpatului Stan Constantin, pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanța de judecată la data de 22.03.2017.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație, să atingă principiul prezumției de nevinovăție.