COMUNICAT DE PRESĂ


Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus la data de 12.10.2016 punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații:

CIOANCĂ ȘTEFAN, pentru săvârșirea a șase infracțiunii de "înșelăciune" și șase infracțiuni de "fals în înscrisuri sub semnătură privată", prev. de art. 244 alin 1 și 2 Cod penal și art. 322 alin. 1 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că a indus în eroare șase persoane vătămate, prezentându-se sub o identitate falsă și întocmind în fals șase contracte de muncă în străinătate, obținând astfel în urma activității infracționale suma totală de 900 de euro;

BRĂDEAN MIRCEA, pentru săvârșirea a șase infracțiunii de "înșelăciune", prev. de art. 244 alin 1 și 2 Cod penal cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 41 alin! 1 Cod penal, constând în aceea că a indus în eroare șase persoane vătămate cu prilejul încheierii unor contracte de muncă în străinătate,, prezentându-se sub o identitate falsă și obținând astfel în urma activității infracționale suma totală de 900 de euro.

La data de 13.10.2016 Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Slobozia a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia și a dispus arestarea preventivă a inculpaților CIOANCĂ ȘTEFAN și BRĂDEAN MIRCEA pe o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.