COMUNICAT

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul:

-  GRIGORIU ALEXANDRU, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală;

 

În cauză există probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 19.06.2014 – 31.11.2014, SC M. P. SRL Slobozia, administrată de inculpatul Grigoriu Alexandru, a livrat produse farmaceutice către mai multe societăți comerciale de profil, fără a evidenția în actele contabile operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă de 981.432 lei, din care 353.355 lei TVA și 628.077 lei impozit pe profit.

 

Față de inculpatul Grigoriu Alexandru s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 27.04.2015.

 

La data de 28 aprilie 2015, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au propus Tribunalului Ialomița arestarea preventivă a inculpatului Grigoriu Alexandru, pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanța de judecată.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație să atingă principiul prezumției de nevinovăție.