COMUNICAT

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul:

 

-  SÂRBU ROBERT-DANIEL, sub aspectul săvârșirii a 2 (două) infracțiuni de ultraj  și  a unei  infracțiuni de  tulburarea ordinii și liniștii publice;

 

În cauză există probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

 

La data de 26.08.2015,  în jurul orei 06.53, la parterul blocului 5 situat pe str. Ardealului în mun. Slobozia, cinci tineri, dintre care unii se aflau sub influența  băuturilor alcoolice, se manifestau zgomotos  și agresiv, motiv pentru care  un cetățean ce locuia în apropiere, a apelat serviciul de urgență 112.

La fața locului s-a deplasat de îndată,  un echipaj de poliție din cadrul Poliției municipiului Slobozia – Biroul  Ordine Publică.

La solicitarea agenților de poliție  de a se legitima și de a înceta acest comportament, inculpatul Sârbu Robert Daniel i-a agresat  fizic pe cei doi agenți de poliție. Aceștia din urmă  au procedat la  imobilizarea inculpatului și conducerea acestuia la sediul Poliției mun. Slobozia, fiind sesizat  procurorul  competent.

 

Față de inculpatul SÂRBU ROBERT-DANIEL s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 26.08.2015,  acesta  urmând    fie prezentat instanței  cu  propunere de  luare a măsurii arestării  preventive.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație, să atingă principiul prezumției de nevinovăție.