27.05.2015

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus la data de 25.05.2015 punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații:

Soare Sorin Gabriel, pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism, faptă prevăzută și pedepsită de art. 213 alin. 1, 3 Cod Penal, constând în aceea că în perioada decembrie 2014- mai 2015  a înlesnit practicarea prostituției de căte numita I. A. E. în vârstă de 17 ani, obținând foloase patrimoniale de pe urma acestei activități,

Boboc Alexandru Florin, pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism, faptă prevăzută și pedepsită de art. 213 alin. 1 Cod Penal, constând în aceea că în perioada decembrie 2014- mai 2015  a înlesnit practicarea  prostituției de căte numita M. A. G., obținând foloase patrimoniale de pe urma acestei activități.

La data de 26.05.2015 Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Slobozia a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia și a dispus arestarea preventivă a inculpaților SOARE SORIN GABRIEL și BOBOC ALEXANDRU FLORIN,  pe o durată de 20 de zile.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.