25.02.2015

 

                                          

 

                                                                                                                                                                   

 

C O M U N I C A T

 

 

 

                                              

  Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

  Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului PAPASAVVAS SAVVAS PETROS sub aspectul săvârșirii în concurs a două infracțiuni  de evaziune fiscală în formă continuată.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că inculpatul, în perioada 25.12.2008 – 25.03.2010 în calitate de administrator al S.C. L.T.S., iar în perioada în perioada 25.07.2010 – 25.03.2012 în calitate de administrator al S.C. LTS C. a reținut, fără a vira către bugetul statului, în cel mult 30 de zile de la data scadentă a fiecărei luni, sumele reprezentând impozite și contribuții cu stopaj la sursă.

Inculpatul a produs prejudicii de 1.012.078 lei (pentru S.C.L.T.S. SRL), respectiv 1.250.000 lei (pentru  S.C. LTS C. SRL), fiind plătită către bugetul de stat  doar această ultimă sumă.

Pentru a garanta recuperarea integrală a prejudiciului procurorul de caz a dispus în cursul urmăririi penale și a instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor inculpatului.

Dosarul a fost trimis  spre competentă soluționare Judecătoriei Urziceni.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea urmăririi penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.