25.02.2015

                                          

 

 

                                                                                                                       

 

                                           

 

C O M U N I C A T

 

                                              

 

 

 

  Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

  Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților ZAHARIA CRISTIAN GHEORGHIȚĂ și POPESCU STELIAN IOAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că inculpații Zaharia Cristian Gheorghiță și Popescu Stelian Ioan au deținut și comercializat fără drept produse accizabile supuse marcării.

Cei doi au fost depistați în timp ce transportau spre Mun. București, în vederea comercializării en detail, cantitatea de peste 50 kg tutun prelucrat ce fusese cumpărat en gros de pe piața neagră din Mun. Buzău.

Acciza datorată statului este de 22.865 lei.

Din investigații s-a stabilit că cei doi nu dețin bunuri și nu realizează venituri asupra cărora să se poată dispune măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost trimis  spre competentă soluționare Judecătoriei Urziceni.

 

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea urmăririi penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.