COMUNICAT

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu și fals intelectual.

În cauză se efectuează cercetări față de mai mulți suspecți, constând în aceea că:

În perioada 2011 – 2012, reprezentanții unor instituiții publice locale din municipiul Fetești, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, cu complicitatea administratorilor unor societăți comerciale, au încheiat, cu nerespectarea procedurilor legale privind achizițiile publice, contracte având ca obiect lucrări de construcții asupra unor imobile și au dispus efectuarea plății pentru lucrări neefectuate, producând astfel un prejudiciu bugetului instituțiilor.

 

În cursul zilei de 21 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații, situate pe raza municipiilor Slobozia și Fetești, la sediile a trei instituții  publice, societăți comerciale precum și la locuințele unor persoane fizice.

 

În cauză au fost emise  mandate de aducere pentru 14 persoane, acestea urmând a fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița în vederea audierii.

 

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița și  Serviciul Român de Informații.

 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.