COMUNICAT

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea infracțiunilor de luare și dare de mită.

În cauză se efectuează cercetări față de mai mulți suspecți, constând în aceea că:

 

În perioada 2014 - 2016, mai mulți funcționari, în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, personal sau prin intermediari, au pretins și primit diverse sume de bani de la persoane fizice beneficiare ale drepturilor prevăzute de Legea nr. 416/2001.

 

În cursul zilei de 21 aprilie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate pe raza județului Ialomița, la sediul unei instituții publice precum și la locuințele unor persoane fizice.

 

În cauză au fost emise  mandate de aducere pentru 40 persoane, acestea urmând a fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița în vederea audierii.

 

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița, Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Ialomița,  Biroului Operațiuni Speciale Ialomița și Serviciului de Informații și Protecție Internă Ialomița.

 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.