COMUNICAT

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul:

-  ALDEA DANIEL GABRIEL, sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de omor, constând  în aceea că:

În dup㠖 amiaza zilei de 02.10.2015, inculpatul Aldea Daniel Gabriel se afla în clădirea unui canton silvic de pe raza județului Ialomița împreună  cu minorii I.N.A. și I.Ș., având  vârstele de 1 an și 9 luni, respectiv 9 luni, mama  acestora T.A.M., fiind plecată la  un magazin dintr-o localitate aflată în apropiere. Până să se întoarcă mama minorilor și pe fondul enervării produse de faptul că minorul I.N.A. plângea, inculpatul Aldea Daniel Gabriel l-a agresat, producându-i un șoc traumatic ce a avut drept consecință  decesul acestuia.

 

Activitățile de cercetare penală efectuate imediat după sesizare până la data prezentei, au relevat probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că fapta săvârșită de inculpatul Aldea Daniel Gabriel întrunește elementele constitutive, ale infracțiunii reținute  în sarcina sa.

 

Față de inculpatul Aldea Daniel Gabriel s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 19.10.2015.

 

La data de 20 octombrie 2015, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au propus Tribunalului Ialomița arestarea preventivă a inculpatului Aldea Daniel Gabriel, pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanța de judecată.

 

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului  Investigații Criminale și  Serviciului Criminalistic  din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița și Serviciului de Informații și Protecției Internă Ialomița.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație să atingă principiul prezumției de nevinovăție.