COMUNICAT

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul:

-  BALICA LIVIU,  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de reținere și nevărsare, cu intenție, în cel mult 30 de zile de la scadență, a sumelor reprezentând impozite sau contribuții cu reținere la sursă, în formă continuată și

- evidențiere, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operațiuni reale ori evidențiere a altor operațiuni fictive.  

 

Din ordonanța întocmită de procurori a reieșit că există probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

- în perioada ianuarie-mai 2013, în calitate de administrator al SC B. C. SRL, a constituit dar nu a virat la bugetul de stat impozitul pe veniturile din salarii, contribuția de asigurări sociale asigurați și contribuția asigurări sociale de sănătate asigurați cu consecința producerii unui prejudiciu în cuantum de 22.914 lei;

- în calitate de administrator al SC B. C. SRL, în luna mai 2012 a înregistrat 4 facturi fiscale fictive în valoare totală de 3.213.103 lei (din care TVA 621.891 lei) emise de SC A. SRL, cu consecința producerii unui prejudiciu în cuantum de 621.891 lei,

 

La data de 20 februarie 2015, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au propus Tribunalului Ialomița arestarea preventivă a inculpatului Balica Liviu, pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanța de judecată.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație să atingă principiul prezumției de nevinovăție.