COMUNICAT

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul:

-  BOCÎRNEA IONUȚ,  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor

 

Din ordonanța întocmită de procurori a reieșit că există probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În după-amiaza zilei de 19.02.2015, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, între inculpat și persoana vătămată N.J. a avut loc o altercație verbală care a degenerat în altercație fizică în urma căreia persoana vătămată N.J. a suferit leziuni traumatice, fiind lovit cu un topor în zona capului.

 

La data de 20 februarie 2015, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au propus Tribunalului Ialomița arestarea preventivă a inculpatului Bocîrnea Ionuț, pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanța de judecată.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație să atingă principiul prezumției de nevinovăție.