C  O  M  U  N  I  C  A  T

 

 

        Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștință următoarele:

        Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea de către reprezentanții unei societăți comerciale, în perioada 2009 – 2012, a unor infracțiuni de evaziune fiscală.

        În cauză, sunt indicii temeinice din care rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioadele de referință, persoanele suspectate, nu au înregistrat în evidența contabilă venituri aferentei unor operațiuni comerciale, nu au vărsat la bugetul de stat în termenul prevăzut de lege sume reprezentând impozite sau contribuții cu reținere la sursă, au denaturat prin înregistrarea unor operațiuni comerciale fictive cuantumul  taxelor de plată la bugetul de stat.

        Până la această dată s-a estimat că prejudiciul adus bugetului de stat este de peste 640.000 lei.

        În cursul zilei de 19.02.2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții la persoane și sedii de firmă din Municipiul Slobozia.

        Cercetările se efectuează în continuare de ofițeri de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița, coordonați de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița.

        Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză apreciem că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.