18.02.2016

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 17.02.2016 Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Slobozia a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia și a dispus arestarea preventivă a inculpatului MĂIȚĂ IONUȚ ANDREI, pe o durată de 30 de zile.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus la data de 16.02.2016 punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul MĂIȚĂ IONUȚ ANDREI, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, faptă prevazută și pedepsită de art. 218 alin. 1 și 2 din Codul Penal,  constând în aceea că în seara zilei de 31.12.2015, în jurul orei 22:00, numitul Măiță Ionuț Andrei, prin constrângere, a întreținut raporturi sexuale normale și orale cu persoana vătămată H. G. D., persoană cu afecțiuni psihice, în timpul raporturilor sexuale introducându-i în vagin persoanei vătămate un fragment lemnos - băț- care i-a provocat leziuni interne și sângerare.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.