COMUNICAT

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, luare de mită și dare de mită.

În cauză se efectuează cercetări față de mai mulți suspecți, constând în aceea că:

În perioada 2011 – 2014, suspectul D.A., în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a înregistrat în evidența contabilă un număr de 39 facturi fictive de achiziție cereale, în valoare totală de 14.025.947 lei, emise de societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, producând un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 2.244.150 lei, rezultat din neplata impozitului pe profit.

De asemenea, în cursul lunii mai 2015, suspectul B.C., funcționar public, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, a pretins de la suspectul D.A., materiale de construcții și produse fitosanitare pentru a soluționa favorabil o cerere formulată de acesta de eșalonare la plată a sumelor datorate bugetului de stat.

 

În cursul zilei de 17 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații, situate pe raza județului Ialomița, la sediul unei instituții  publice, societăți comerciale precum și la locuințele unor persoane fizice.

 

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița și Serviciului Român de Informații.

 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.