COMUNICAT

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea infracțiunilor luare și dare de mită, trafic de influență, divulgarea informațiilor nepublice, fals intelectual, abuz în serviciu.

În cauză se efectuează cercetări față de mai mulți suspecți, constând în aceea că:

În perioada aprilie - noiembrie 2015, agenți de poliție din județul Ialomița, cu implicare unor persoane fără calitate specială, în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au comis fapte ce întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor mai sus precizate.

 

În cursul zilei de 17 februarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate pe raza județului Ialomița, la sediile a două instituții  publice precum și la locuințele unor persoane fizice.

 

În cauză au fost emise  mandate de aducere pentru 12 persoane, acestea urmând a fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița în vederea audierii.

 

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție, Serviciului Județean Anticorupție Ialomița și  Serviciului Român de Informații.

 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.