COMUNICAT

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu și fals intelectual, comise în cursul anului 2011

 

În cursul zilei de 15 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații, situate pe raza județelor Ialomița și Tulcea, printre care și la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

În fapt de reține că reprezentanți ai Spitalului de Urgență Slobozia au încheiat un contract de prestări servicii având ca obiect furnizarea de servicii de consultanță/cursuri în vederea accesării de fonduri europene cu un agent economic și a aprobat plata din fondurile spitalului a contravalorii serviciilor de consultanță, deși în realitate cursurile nu s-au desfășurat. Agentul economic a atestat în fals efectuarea cursurilor, eliberând un număr de nouă certificate de absolvire.

 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.