13.03.2015

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

 

 

         Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de numita STROE CLEOPATRA MARIA, inspector în cadrul AGENȚIEI JUDEȚENE PENTRU PLĂȚI ȘI INSPECȚIE SOCIALĂ IALOMIȚA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurparea funcției.

         În ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale s-a reținut că inculpata, în perioada 2012-2015, în calitate de inspector în cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ialomița, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a dispus plăți din conturile respectivei Agenții către membrii familiei sale, respectiv soțul, fiica și sora inculpatei, în valoare totală de 71.438 lei. Sumele de bani transferate în conturile membrilor familiei inculpatei proveneau din drepturile beneficiarilor de diferite prestații sociale (alocații, pensii și alte astfel de sume).

         Inculpatei i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 309 Cod procedură penală.

         Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.