10.03.2015

 

                                                                                                                                                                   

 

C O M U N I C A T

 

                                              

  Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

  Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au pus în mișcare acțiunea penală față de inculpatul NEGOIȚĂ GHEORGHE, aflat în stare de reținere, pentru săvârșirea infracțiunii  de viol în formă calificată asupra unei rude în linie directă.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că în ziua de 07.03.2015 inculpatul NEGOIȚĂ GHEORGHE, aflându-se la domiciliul persoanei vătămate, a întreținut raporturi sexuale normale și orale cu aceasta, prin amenințare cu moartea, după ce în prealabil exercitase violențe asupra unei alte persoane aflate în domiciliu, pentru a anihila eventuale reacții de apărare ale acesteia. 

La data de 10.03.2015 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au întocmit referatul cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de viol în formă calificată, întreg dosarul fiind înaintat instanței.

Cercetările vor continua sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.