09.06.2015

 

                                                                                                                                                                   

 

 

 

 

C O M U N I C A T

 

 

 

                                              

  Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

  Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au pus în mișcare acțiunea penală față de inc. MIHAI NICOLAE  pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, prevăzută și pedepsită de art. 342 al.1 c.p .

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că inculpatul Mihai Nicolae a fost depistat  în ziua de 8.06.2015,  în jurul orei 16,00 pe raza Mun. Urziceni, deținând neautorizat două arme letale și 619 cartușe despre care a declarat că au fost găsite de el abandonate într-o pubelă de gunoi de pe o stradă din Köln – Germania și transportate în România.

Inculpatul nu este autorizat să dețină arme/muniții.

La data de 09.06.2015 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au întocmit referatul cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, întreg dosarul fiind înaintat instanței.

Cercetările vor continua sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.