C O M U N I C A T

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul:

-  NEAGU STAN,  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor

 

În cauză există probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

 

În seara zilei de 04.07.2015, în jurul orei 22.00, pe fondul unei stări conflictuale și al consumului de băuturi alcoolice, inculpatul Neagu Stan l-a înjunghiat cu un cuțit pe numitul A.I., concubinul fiicei sale.  Leziunile provocate au determinat decesul victimei.

 

Față de inculpatul Neagu Stan s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 05.07.2015.

 

La data de 5 iulie 2015, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița a propus Tribunalului Ialomița arestarea preventivă a inculpatului Neagu Stan, pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanța de judecată.

 

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație, să atingă principiul prezumției de nevinovăție.