06.01.2015

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

               Compartimentul de Informare și Relații Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia în luna decembrie, altele decât cele mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:

 

1.           Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

-        Curt Gheorghe, aflat în stare de arest preventiv în altă cauză, Petrușcă Adrian Marian, aflat în stare de arest preventiv, și  Baltă Cătălin pentru săvârșirea infracțiunii  de proxenetism în formă continuată, prev. de art. 213 alin.1, 2 și 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal;

               În fapt, cei trei inculpați, în perioada iulie – octombrie 2014 au determinat și înlesnit practicarea prostituției, prin constrângere, de către mai multe persoane vătămate, una dintre acestea având vârsta sub 18 ani obținând astfel foloase patrimoniale de pe urma practicării acestora.

                                                               

2 Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

-          Ciufulescu Alexandru, Hurloiu Adrian, Frunză Laurențiu, Frunză Cristian, Bucurică Marian Alin, Moise Săndel, Vrînceanu Marian, Botea Marian, aflați în stare de arest preventiv, Constantin Ion Valeriu,  Roșca Oprică și Ungureanu Vasile pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, respectiv complicitate la infracțiunea de furt calificat și tăinuire.

În fapt, inculpații în perioada ianuarie 2014-septembrie 2014 au sustras produse petroliere din patrimoniul SC O.P. SA, produse petroliere care ulterior au fost utilizate în interes propriu sau comercializate către diferite persoane în schimbul unor sume importante de bani.

 

3. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Pătru Florin Sebastian pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prev. și ped. de art. 244 alin. 1 și 2 C.p., cu aplic. art. 35 alin. 1  C.p. și art. 41 alin. 1 C.p.(7 acte materiale), Oprescu (Nechita) Daniela Georgiana și Fieraru  Ionuț-Valentin pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la înșelăciune prev și ped. de art. 48 C.p. rap. la art. 244 alin. 1 și 2 C.p., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p.,

            În fapt, inculpatul Pătru Florin Sebastian, aflat în stare de deținere, a indus în eroare reprezentanții mai multor părți vătămate prezentându-se telefonic ca fiind procuror și i-a determinat astfel să genereze și să-i comunice coduri de reîncărcare pentru cartele telefonice, în valoare totală de 1195 euro. Ulterior, codurile de reîncărcare au fost valorificate de inculpații Oprescu (Nechita) Daniela Georgiana și Fieraru  Ionuț-Valentin către terțe persoane.

 

               4. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

- Iabrașu Dumitru, aflat în stare de arest preventiv, Balmuș Vera, Polemis Despina, Polemis Maria, Ganciu Trifan, Balmuș Stepan pentru săvârșirea infracțiunii asimilate infracțiunii de contrabandă prev. și ped. de 270 alin. 3 din Legea 86/2006 modificată cu aplic. art. 274 din Legea 86/2066 modificată și cu aplic. art. 35 alin. 1 din Codul penal.

În fapt, în perioada aprilie-octombrie 2014 inculpații au deținut și comercializat, în baza aceleiași rezoluții infracționale, țigări despre care avea cunoștință că provin din contrabandă. Prin activitatea infracțională a inculpaților a fost produs bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 52.532,22 lei. 

 

5. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Novac Cristina Ionela pentru săvârșirea  infracțiunii conexe  infracțiunii de evaziune fiscală prev. și ped. de art. 6 din Legea 241/2005, respectiv reținerea și nevărsarea, cu intenție a sumelor reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă., cu aplic. art. 35 alin. 1 din Codul penal.   

În fapt, inculpata, în calitate de administrator al SC F.H. SRL Slobozia, a săvârșit la diferite intervale de timp, în perioada decembrie 2010-iulie 2012, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inacțiuni care prezintă, fiecare în parte, conținutul aceleeiași infracțiuni, respectiv a reținut și nu a vărsat, cu intenție, în cel mult 30 de zile de la scadența fiecărei luni sume totalizând 6556 lei, reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă.

 

Facem precizarea că această etapă a procesului penal, respectiv trimiterea în judecată,  reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.