05.02.2015

 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

 

 

La data de 04.02.2015 Judecatorul de drepturi §i libertati din cadrul Judecatoriei Slobozia a admis propunerea Parchetului de pe langa Judecatoria Slobozia si a dispus arestarea preventiva a inculpatului RADU ION, pe o durata de 30 de zile.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Slobozia au dispus la data de 04.02.2015 punerea in miscare a acțiunii penale față de inculpatul RADU ION pentru savarșirea infracțiuriii de talharie calificata, constand in aceea ca in data de 03.02.2014, in jurul orei 18,30, s-a deplasat la o ferma din localitatea Traian, judejul Ialomita, cu intenția de a sustrage lucerna, iar in timp in ce incarca balotii sustrasi in atelajul hipo cu care se deplasase, a fost surprins de catre persoana vatamata B.M.D., ingrijitor la acea ferma.

Pentru a-si asigura scaparea, inculpatul a lovit persoana vatamata cu coada de la o furca in zona capului si ulterior, dupa ce aceasta a cazut, a mai lovit-o si in zona mainilor.

Ulterior exercitarii agresiunilor asupra persoanei vatamate, inculpatul a reusit sa fuga cu atelajul hipo in care erau incarcati balotii sustrasi.

Cercetarile continua pentru lamurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea ca punerea in miscare a acțiunii penale este o etapa a procesului penal, reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situate, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovăție.