03.03.2015

COMUNICAT DE PRESĂ

 

               Compartimentul de Informare și Relații Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia în luna februarie 2015, altele decât cele mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:

 

1.           Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaților:

               Vlad Vasile, zis Sana, Barbu Ștefan, zis Mălele, Gălbează Marius Nicolae, zis Codiță și Gălbează Ionuț Daniel pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism în formă continuată, prev. de art. 213 alin.1 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal.

               În fapt, cei patru inculpați, în perioada 2012 – noiembrie 2014 au determinat practicarea prostituției de către mai multe persoane de sex feminin, obținând astfel foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către acestea.

                                                               

2. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

Curt Gheorghe, zis Goci, arestat în altă cauză, Petrușcă Adrian Marian, zis Adi, arestat în altă cauză,Țăpoi David Ionuț, zis Vandame, arestat preventiv în cauză,  pentru săvârșirea  a șase infracțiuni de furt calificat.

În fapt, inculpații în noaptea de 17/18.09.2014 au pătruns prin efracție în locuința persoanei vătămate N. O. de unde au sustras un laptop și un joistick, iar în nopțile de 19/20.09.2014, 21/22.09.2014, 24/25.09.2014, 28/29.09.2014 și 30.09./01.10.2014 au sustras motorină din rezervoarele mai multor autovehicule, prin înțeparea acestora, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la suma de 6200 lei.

 

3. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului RADU ION pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

În fapt, la data de 03.02.2014, în jurul orei 18,30, inculpatul s-a deplasat la o fermă din localitatea Traian, județul Ialomița, cu intenția de a sustrage lucernă, iar în timp în ce încărca baloții sustrași în atelajul hipo cu care se deplasase, a fost surprins de către persoana vătămată B.M.D., îngrijitor la acea fermă asupra căreia a exercitat acte de violență cu o furcă pentru a-și asigura scăparea.

               4. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

- Panait Elena-Iuliana, Panait Marius-Adrian, Panait Florina Georgiana, Frangulea Elena, Bucur Daniel, Ilie Georgeta, Stănescu Cornel, Bucur Ioana pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și  uz de fals.

În fapt, în cursul anilor 2010-2011, folosindu-se de documente, care atestau în fals că sunt angajați ai unor societăți comerciale, au indus în eroare reprezentanții unei unități bancare, reușind astfel să încheie contracte de creditare în urma cărora au obținut în mod nelegal suma de 35.800 lei.

 

5. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ghițulan Sică pentru săvârșirea  infracțiunii conexe  infracțiunii de evaziune fiscală prev. și ped. de art. 6 din Legea 241/2005, respectiv reținerea și nevărsarea, cu intenție a sumelor reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă., cu aplic. art. 35 alin. 1 din Codul penal.   

În fapt, inculpatul, în calitate de administrator al S.C. A.P. S.R.L. SLOBOZIA, a săvârșit la diferite intervale de timp, în perioada ianuarie-octombrie 2014, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inacțiuni care prezintă, fiecare în parte, conținutul aceleeiași infracțiuni, respectiv a reținut și nu a vărsat, cu intenție, în cel mult 30 de zile de la scadența fiecărei luni sume totalizând 40.942 lei, reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă.

 

5. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Damian Viorel pentru săvârșirea  infracțiunii conexe  infracțiunii de evaziune fiscală prev. și ped. de art. 6 din Legea 241/2005, respectiv reținerea și nevărsarea, cu intenție a sumelor reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă., cu aplic. art. 35 alin. 1 din Codul penal.  

În fapt, inculpatul, în calitate de administrator al S.C. I.  S.R.L. SLOBOZIA, a săvârșit la diferite intervale de timp, în perioada 01.01.2013-31.08.2014, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inacțiuni care prezintă, fiecare în parte, conținutul aceleeiași infracțiuni, respectiv a reținut și nu a vărsat, cu intenție, în cel mult 30 de zile de la scadența fiecărei luni sume totalizând 12.229 lei, reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursăpentru săvârșirea  infracțiunii conexe  infracțiunii de evaziune fiscală prev. și ped. de art. 6 din Legea 241/2005, respectiv reținerea și nevărsarea, cu intenție a sumelor reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă., cu aplic. art. 35 alin. 1 din Codul penal.  

 

Facem precizarea că această etapă a procesului penal, respectiv trimiterea în judecată,  reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.