COMUNICAT

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul:

-  MITACU MIHAI,  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență;

 

În cauză există probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

Inculpatul Mitacu Mihai a pretins suma de 16.000 lei, în două rânduri, în cursul lunii mai 2014, suma de 9000 lei și în cursul lunii iunie 2014, suma de 7000 lei, de la numitul R. T. I., lăsându-l să creadă că are influență asupra unui funcționar public din cadrul Direcției Regionale Antifraudă București, în vederea finalizării favorabile  a controlului fiscal efectuat de către inspectorii fiscali la SC V. H. SRL și pentru ridicarea măsurii de indisponibilizare aplicată de această instituție asupra unor bunuri aparținând societății și a consemnului vamal dispus asupra transporturilor intracomunitare efectuate de SC V. H.  SRL.

 

Față de inculpatul Mitacu Mihai s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 01.07.2015.

 

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate din partea Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița, Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și Serviciului Român de Informații.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situație, să atingă principiul prezumției de nevinovăție.