01.04.2015

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

 

 

 

 

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lânga Judecătoria Slobozia au dispus punerea in mișcare a acțiunii penale față de numitul DINESCU VICTORAȘ, zis VIVI CĂMĂTARUL, sub aspectul savârșirii infracțiunii de șantaj, prev. de art. 207 alin. 3 Cod penal.

În ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale s-a reținut că inculpatul, în contextul unor împrumuturi tip camătă acordate persoanei vătămate B.L., a exercitat în perioada octombrie 2014-martie 2015 atât acte de amenințare, cât și acte de violență față de persoana vătămată pentru recuperarea dobânzilor impuse.

Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 309 Cod procedură penală.

Față de inculpat a fost luată măsura reținerii și s-a formulat propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, ce a fost înaintată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Slobozia.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Direcției Operațiuni Speciale.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovație.