31.10.2014

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

La data de 30.10.2014 Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slobozia a admis propunerea Parchetului de pe lāngă Judecătoria Slobozia şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor MANOLE DOINITA CHIVUŢA şi PETRE MIHAI CIPRIAN, pe o durată de 30 de zile.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Slobozia au dispus la data de 29.10.2014 punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii:

Manole Chivuţa-Doiniţa, pentru săvārşirea Infracţiunii de proxenetism, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 213 alin. 1, 3 Cod Penal, constānd īn aceea că īn perioada mai-octombrie 2014 inculpata a determinat practicarea prostituţiei de către numita C. I. M., cunoscānd că aceasta are vārsta de 17 ani, şi a obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către aceasta;

Petre Mihai-Ciprian, pentru săvārşirea infracţiunii de proxenetism, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 213 alin. 1, 3 Cod Penal, constānd īn aceea că īn perioada mai-iunie 2014 inculpatul a īnlesnit practicarea prostituţiei de către numita C. I. M., cunoscānd că aceasta are vārsta de 17 ani, şi a obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către aceasta.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea īn mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activitate care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.