COMUNICAT

 

 

 

          Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus la data de 20 martie 2014 reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor BUŢOI PETRE, JECU CRISTIAN ROBERT şi ROŞCA MIHAIL, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

          Probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 22/23 ianuarie 2014,  în loc public, în apropierea unui restaurant din municipiul Slobozia, inculpaţii l-au agresat pe numitul L.F. provocându-i leziuni traumatice în zona epicraniană prin lovire cu corp dur (o bâtă) şi  în zona membrelor inferioare cu un corp tăietor – despicător.

Cercetările în prezenta cauză au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa,  Serviciului de Acţiuni Speciale şi Compartimentului Operaţiuni Speciale.

Sprijinul tehnic de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt.

Facem precizarea că punerea in mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă in cadrul procesului penal, care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie activităţi procesuale care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei legale de nevinovăţie.