La data de 14.07.2014 Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slobozia a admis propunerea Parchetului de pe lāngă Judecătoria Slobozia şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului CURŢI NICOLAE, pe o durată de 30 de zile.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Slobozia au dispus la data de 14.07.2014 punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul CURŢI NICOLAE sub aspectul săvārşirii infracţiunii de tentativă la tālhărie calificată, prevăzută de art. 32 rap. la art. 233 - art. 234 alin. 1 lit. f din C.P., constānd īn aceea că īn ziua de 13.07.2014, orele 10:00, după ce a pătruns īn locuinţa persoanei vătămate C.L., a agresat-o fizic, prin comprimarea căilor respiratorii şi zgārierea la nivelul gātului, cu intenţia ca persoana vătămată să-i remită o sumă de bani.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea īn mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activitate care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.