COMUNICAT

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus la data de 14.08.2014 punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul ONCESCU GEORGIAN,  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  omor calificat .

În fapt s-a reţinut că, în luna martie 2014 inculpatul s-a deplasat la locuinţa soţilor O.F. şi O. E., pentru a efectua treburi gospodăreşti. Între aceştia  exista o înţelegere anterioară conform căreia inculpatul,  în schimbul îngrijirii  ce urma să o asigure victimelor, trebuia să primească pe numele său casa şi curtea soţilor O.F. şi O.E.

În ziua agresiunii, după ce a terminat treburile gospodăreşti, inculpatului i s-a spus că nu mai este valabilă înţelegerea şi nu mai este nevoie de el. În acest context şi pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit victimei O.F., după care a lovit-o cu un obiect contondent şi un cuţit şi pe soţia acestuia O.E.

Urmare leziunilor traumatice suferite soţii O.F. şi O.E. au decedat.

Procurorii au dispus reţinerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore începând cu data de 14.08.2014, acesta urmând să fie prezentat Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi de la Tribunalul Ialomiţa, cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile de cercetare continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Investigaţii Criminale – Serviciul de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei,  Serviciului Criminalistic din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti,  precum şi Inspectoratului de Poliţie Ialomiţa.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea reprezintă etape în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situaţie să atingă principiul prezumţiei de nevinovăţie.