C O M U N I C A T

 

                                               

 

 

  Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Urziceni este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Urziceni au pus īn mişcare acţiunea penală şi au solicitat la 13.03.2014 instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor RUPIŢĂ VIOREL zis Viscal, RUPIŢĂ CONSTANTIN zis Belmond şi CONSTANTIN IONEL zis Ritaxon pentru săvārşirea infracţiunii de şantaj prevăzută şi sancţionată de Codul penal cu īnchisoare de la 2   la 7 ani.

      Din probatoriul administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale a rezultat că  la datele de 9.03.2014 şi 12.03.2014 inculpaţii au constrāns īn mod repetat, īn baza unei rezoluţii infracţionale unice, prin ameninţare şi acte de violenţă, pe persoanele vătămate M.I. şi V.M. să le remită suma de 100.000 lei īn scopul de a dobāndi īn mod injust un folos patrimonial.

            

 Īn aceeaşi zi, 13.03.2013, Judecătoria Urziceni şi-a īnsuşit propunerea formulată de Parchetul de pe lāngă Judecătoria Urziceni şi a emis mandate de arestare pe numele celor 3 inculpaţi.

Facem precizarea că pentru ultimul inculpat s-a emis mandat de arestare īn lipsă, acesta sustrăgāndu-se īn acest moment urmăririi penale.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lāngă Judecătoria Urziceni īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că arestarea preventivă reprezintă, conform Codului de procedură penală, doar o etapă a anchetei penale, situaţie care nu poate īn niciun fel să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.