COMUNICAT DE PRESĂ

 

          Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului DUŢU VIOREL-DANIEL, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

 şantaj,  camătă,  instigare la lovire sau alte violenţe,  fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată,  fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi  înşelăciune în formă continuată,

 

          În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

Ř                 în perioada 2010 și până în prezent, inculpatul Duțu Viorel-Daniel a acordat, ca  îndeletnicire,  sume de bani cu titlu de împrumut cu dobândă  către diverse persoane.

Ř                 la data de 04.05.2011 inculpatul Duțu Viorel-Daniel a falsificat semnătura numitului D.V. aplicată pe fișa de înmatriculare a autoturismului marca Audi A8,  în dreptul rubricii ”cumpărător”, fișă care a fost folosită la înmatricularea autoturismului mai sus-menționat pe numele D.V., prin eludarea luării în evidența fiscală a Primăriei Municipiului Slobozia cu suma de 6200 lei/an, fără ca autoturismul să figureze în evidența Direcției Taxe și Impozite pe numele D.V. în anul 2011. De asemenea, a indus în eroare funcționarii S.P.C.R.P.C.I.V. Ialomița cu privire la luarea în evidențele fiscale ale Primăriei Slobozia cu ocazia înmatriculării autovehiculului. 

Ř                 la data de 08.07.2011 inculpatul Duțu Viorel-Daniel a falsificat semnătura numitului D.V. pe fișa de înmatriculare a autoturismului marca Audi A8 în dreptul rubricii ”vânzător”, fișă care a fost folosită la înmatricularea autoturismului mai sus-menționat pe numele G.C.V., prin eludarea luării în evidența fiscală a Primăriei Municipiului Slobozia cu suma de 6200 lei/an fără ca autoturismul să figureze în evidența Direcției Taxe și Impozite pe numele G.C.V., în anul 2011. De asemenea a indus în eroare funcționarii S.P.C.R.P.C.I.V. Ialomița cu privire la luarea în evidențele fiscale ale Primăriei Slobozia cu ocazia înmatriculării autovehiculului.

Ř                 la data de 16.02.2012, inculpatul a falsificat semnătura numitului D.I. pe fișa de înmatriculare a autoturismului marca Mercedes Benz, în dreptul rubricii ”vânzător”, fișă care a fost folosită la înmatricularea autoturismului mai sus-menționat pe numele G.V., prin eludarea luării în evidența fiscală a Primăriei Municipiului Slobozia cu suma de 2160 lei/an folosind o ștampilă autentică, fără ca autoturismul să figureze în evidența Direcției Taxe și Impozite pe numele G.V., în anul 2012 și 2013. De asemenea, a indus în eroare funcționarii S.P.C.R.P.C.I.V. Ialomița cu privire la luarea în evidențele fiscale ale Primăriei Slobozia cu ocazia înmatriculării autovehiculului.

Ř                 la data de 07.07.2011 inculpatul Duțu Viorel-Daniel a falsificat semnătura numitului D.V. în dreptul rubricii ”vânzător” de pe contractul de vânzare-cumpărare pentru autoturismul marca Audi A8, contract folosit ulterior la dosarul de înmatriculare al autoturismului mai sus-menționat.

Ř                 la data de 16.02.2012 inculpatul Duțu Viorel-Daniel a falsificat semnătura numitului D.I. din dreptul rubricii ”vânzător” de pe contractul de vânzare-cumpărare pentru autoturismul marca Mercedes Benz, contract ce a fost folosit la dosarul de înmatriculare al autoturismului mai sus-menționat.

Ř                 în anul 2009 inculpatul Duțu Viorel-Daniel a prezentat factura potrivit căreia SC V. SRL, în cadrul căreia inculpatul împreună cu G.C.V. sunt administratori, a înstrăinat autovehiculul marca AUDI  A6 către numitul P.I.S., contra sumei de 2100 (fara a se preciza lei sau euro). Potrivit adresei emisă de primăria de domiciliu a cumpărătorului autovehiculul marca Audi înstrăinat de inculpat nu figurează înregistrat în evidența fiscală, Duțu Viorel Daniel folosind această modalitate doar pentru a scădea din evidenta Primariei Slobozia acest autovehicul, inducând astfel în eroare funcționarii Direcției Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Slobozia.

Ř                 la data de 30.10.2013 l-a instigat pe numitul B.P. să  lovească persoana vătămată V.C. pentru a o  determina  pe aceasta să îi restituie o sumă de bani dată cu camătă.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Slobozia.

 

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate, în niciun fel, să  înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.